Galatasaray Üniversitesi Senatosunun 02.04.2020 tarihli ve 20/07 sayılı toplantısında alınan 1 numaralı karar aşağıda sunulmuştur.

Yeni Koronavirüs (COVID-19) pandemisinin ülke genelinde yayılımını engellemek üzere alınan tedbirlerin eğitim-öğretimin yürütülmesinde neden olması muhtemel olumsuz sonuçların öğrenciler açısından mağduriyet yaratmasına mahal vermemek için, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki tüm tezsiz yüksek lisans programları kapsamında 2019-2020 eğitim-öğretim yılı II. döneminde yapılması planlanan dönem sonu ve bütünleme sınavlarının daha sonra açıklanacak bir takvimde yapılmak üzere ertelenmesine ve bu erteleme nedeniyle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı III. döneminin 06 Nisan 2020 Pazartesi günü başlamasına oy birliği ile karar verilmiştir.