2017 LYS sonuçlarına göre ilgili puan türündeki Türkiye sıralamasında ilk 100'e girerek veya ilgili Fakülteye/Bölüme ilk üç sırada yerleşerek Galatasaray Üniversitesi'ne kesin kayıt yaptıran öğrencilere, Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından temin edilen dizüstü bilgisayarları 02.11.2017 tarihinde yapılan Üniversite Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak öğrencilerimizi başarılarından ötürü kutlayarak, Üniversitemizde geleceklerine yön verecek bir eğitim hayatının yanı sıra, her zaman hatırlayacakları mutlu bir öğrencilik dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.

Dizüstü bilgisayarlarını teslim alan öğrencilerimiz ise düşüncelerini aşağıdaki şekilde ifade ettiler.

Alican Keleş (2017 LYS TM3 puan türünde Türkiye 3’üncüsü, Hukuk Fakültesi öğrencisi): “Dersi bitmez bir debistan olan hayat yolculuğunda Galatasaray Üniversitesi benim için çok kıymetli bir basamaktı.  Bu yolculukta böyle bir armağan almaktan ayrıca onurlandım. Çok teşekkür ediyorum”.

Salih Sina Tayfur (2017 LYS TM3 puan türünde Türkiye 13’üncüsü, Hukuk Fakültesi öğrencisi): “Liseye girdiğim andan beri Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesini istiyordum. 5 senedir önünden geçerken özlemle içeri baktığımda, aklımdan hep acaba bir gün ben de burada olabilir miyim, diye geçiriyordum”.

Ayşe Ecem Teke (2017 LYS TM3 puan türünde Türkiye 23’üncüsü, Hukuk Fakültesi öğrencisi): “Yıllardır hukuk okumak istiyordum. Ülkem ve Dünya için bir şeyler yapabilmek adına bu bölümün bana uygun olduğuna kanaat getirdim. Akademik kariyer planladığım için Galatasaray Üniversitesi birinci ve en önemli tercihim oldu. Okulumuzun, başarımızı takdir etmesinden çok mutlu oldum. Burada olduğum için onur duyuyorum”.

Sezanur Sözer (2017 LYS Dil puan türünde Türkiye 808’incisi, Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller Bölümü öğrencisi): “Galatasaray Üniversitesinde olmaktan çok mutluyum. Çok istediğim bir yerdi. Frankofoniyi seviyorum ve GSÜ’de yeni bir dil öğrenmek çok keyifli. Bu şekilde ödüllendirildiğim için gururluyum”.

OP1A0220

OP1A9541  OP1A9627  OP1A9670